Lid worden

Zowel jeugd als volwassenen kunnen leren schaatsen bij IJsclub Voorschoten!

Je kunt lid worden van STGV (voor de trainingen) of alleen van de IJsclub (voor de landijsbaan).

Lid worden van de STGV

Leden van de Schaats Trainings Groep Voorschoten, kortweg "STGV", kunnen deelnemen aan clubkampioenschappen, de gezelligheidsavond, de zomertrainingen en andere activiteiten. Twee keer per jaar ontvang je de Stempelpost.

Alleen leden van de STGV kunnen deelnemen aan de schaatstrainingen. Om deel te kunnen nemen aan de schaatstrainingen is er een abonnement nodig op een uur waarop de STGV training geeft: zie daarvoor de trainingsuren.

Opgeven kan door het invullen van het online inschrijfformulier. Je kunt het inschrijfformulier ook afdrukken, met de hand invullen en dan opsturen. Alternatief is om de afdruk te scannen en via mail op te sturen.

Mocht je hier niet uitkomen, dan is in eerste instantie alleen een mail ook voldoende. Er zal dan zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen. De mail kun je sturen aan:  met de volgende gegevens: naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, email-adres, geboortedatum en eventuele schaatservaring (beginner, geoefende, gevorderde, vergevorderde).


Wat heb je nodig om te kunnen schaatsen:

 • Om te beginnen een paar goed zittende noren of combi-noren. Klapschaatsen wordt voor beginners afgeraden.
 • Goed zittende kleding. Een strakke schaatsbroek zit het lekkerst. Bijkomend voordeel is dat de trainers beter je schaatsbewegingen zien en tips voor verbetering kunnen geven.  Een trainingsjack of trui op het bovenlichaam is in principe voor volwassenen voldoende. De jeugd schaatst in clubkleding, volwassenen wordt aangeraden in clubkleding te schaatsen. Het meest eenvoudig is de STGV-trui. Daarnaast bestaat er specifieke schaatskleding van de STGV. Hoe je de clubkleding bestelt staat hier op de website. Je kunt het natuurlijk ook aan je trainer vragen.
 • Het dragen van handschoenen is tijdens de trainingen verplicht.
 • Voor jeugdchaatsers op Leiden is het dragen van een helm verplicht, voor volwassenen sterk aangeraden. Het dragen van een helm op De Uithof wordt sterk aanbevolen. Het is tenslotte voor je eigen veiligheid. Schaatshelmen zijn te koop bij de STGV.  

 

 

Introductie-abonnement

De STGV biedt nieuwe leden de mogelijkheid van een introductie abonnement. Dit houdt in dat je vanaf 1 oktober een periode van drie maanden aan trainingen kunt meedoen op de schaatsbaan in Leiden. De kosten bedragen:
- Senioren € 70,- (zaterdag)
- Jeugd €50,- (woensdag of donderdag)
 
Voorwaarden voor deelname zijn:
 • Het abonnement wordt aangegaan voor een periode van 3 maanden.
 • De prijs is inclusief toegang tot de ijsbaan in Leiden, trainerskosten en toegang tot de landijsbaan in Voorschoten (gedurende de hele winterperiode).
 • Voor de mogelijke trainingsuren: zie de website onder het kopje Trainingen.
 • Na het introductie abonnement krijg je een vervolgaanbod voor de rest van het seizoen.
 • Het bepalen van het juiste trainingsuur voor de jeugd vindt plaats in overleg met de club in verband met indeling naar leeftijd, niveau, etc.
 • Het dragen van clubkleding voor de jeugd verplicht. Er zijn speciale STGV-truien te koop voor slechts € 10,00.
 • Voor alle schaatsers op Leiden is een schaatshelm verplicht. Deze zijn ook bij de STGV te koop voor € 17,50.
 • Schaatsen kan alleen op noren, combi-noren zijn toegestaan. 

 Klik hier voor meer informatie over het kopen van clubkleding en helmen.

Opgeven kan door het invullen van het online inschrijfformulier. Je kunt het inschrijfformulier ook afdrukken, met de hand invullen en dan opsturen. Alternatief is om de afdruk te scannen en via mail op te sturen.

Mocht je hier niet uitkomen, dan is in eerste instantie alleen een mail ook voldoende. Er zal dan zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen. De mail kun je sturen aan  met de volgende gegevens: naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, email-adres, geboortedatum en eventuele schaatservaring (beginner, geoefende, gevorderde, vergevorderde).

Geef bij het opgeven even aan dat het om het introductie abonnement gaat.

Lid worden van de landijsbaan

Wil je ook tijdens een natuurijsperiode lekker schaatsen op de landijsbaan zonder iedere keer in de rij te staan voor een kaartje? Wordt dan lid van IJsclub Voorschoten en loop voortaan (na het tonen van je lidmaatschapskaartje) zo door. Bovendien steun je op deze manier één van de grotere sportverenigingen van Voorschoten en de schaatssport in het bijzonder!

Om lid te worden van de landijsbaan kun je het online inschrijfformulier invullen. Dit wordt naar de Ledenadministratie gestuurd, waarna je zo snel mogelijk een bevestiging ontvangt. Wanneer je voor automatische incasso hebt gekozen, wordt de contributie in oktober afgeschreven. Als je ervoor kiest om een rekening te krijgen wordt die in oktober naar je gemaild met het verzoek om binnen 14 dagen te betalen.

Iedereen die op tijd heeft betaald, krijgt in november de lidmaatschapskaart en landijsbaaneditie van De Stempelpost (clubblad) toegestuurd.

Bij het niet op tijd betalen kunnen we niet garanderen dat de lidmaatschapskaart ten tijde van natuurijs tijdig in je bezit is.

Als het hard genoeg gevroren heeft en de landijsbaan open gaat zal dit via de STGV-website, STGV Facebook pagina, borden langs de weg en artikelen in de Voorschotense media aangekondigd worden. Als lid kun je zo vaak en zo lang als je wilt (maar dan wel binnen de openingstijden) komen schaatsen, mits je je lidmaatschapskaartje laat zien bij de kassa.

Eenmalige inschrijfkosten landijsbaan (per gezin)

 • Vanaf 15 november tot 1 maart: 7 euro.
 • Vanaf 1 maart tot 15 november: 2 euro.

Jaarlijkse contributie landijsbaan

 • Per seizoen, per persoon (vanaf 6 jaar): 7 euro (bij automatische incasso).
 • Wanneer u voor een rekening heeft gekozen:  9 euro.

Regels Landijsbaan

 1. Volg altijd de aanwijzingen van het baanpersoneel op.
 2. Op de 400-meter baan: alleen linksom rijden.
 3. Snelle rijders aan de binnenzijde van de 400-meter baan.
 4. Langzame rijders, ijshockey- en kunstschaatsers aan de buitenzijde van de 400-meter baan.
 5. De snelheid aanpassen aan de ijskwaliteit en je eigen mogelijkheden.
 6. Tijdens het schaatsen handschoenen dragen.
 7. Niet met schoenen op het ijs komen.
 8. Geen rommel, kleding of beschermers op het ijs achterlaten.
 9. Geen gaten in het ijs hakken (hoe zou je op het idee komen).
 10. Schaatsen is een sport: dus niet roken op de Landijsbaan.
 11. Het baanpersoneel waarschuwen als de gedragsregels niet worden nagekomen.     
 
logo-IJSCLUBContact:
STGV IJsclub Voorschoten
Postbus 46
2250 AAVoorschoten
 

Bezoekadres:
Clubgebouw en Landijsbaan IJsclub Voorschoten
Anthoni van Leeuwenhoekkade 38
2251JS Voorschoten
071-5616400

facebook

FreekvanOs

Adri-Hendriks