zondag, 13 mei 2018 18:23

Laura Qualm Nederlands kampioen inline skaten

Op zaterdag 11 mei is Laura Qualm Nederlands kampioen inline skaten geworden op het onderdeel 10km afvalkoers op de piste bij de junioren B. Zij won na een indrukwekkende solo van bijna 5km. Niemand in het peloton was sterk genoeg om haar nog in te halen. Een dag eerder werd Laura ook al sterk tweede op het onderdeel puntenkoers.

Het Nederlands kampioenschap is een driedaags toernooi waarvan de eerste twee dagen op de piste worden verreden. Dit is een 200m baan met schuin oplopende bochten. De laatste dag wordt op de weg verreden. In tegenstelling tot het bekendere langebaanschaatsen, rijden de deelnemers hier vooral tegen elkaar en gaat het niet om de tijd, maar om de plaats, zoals bij wielrennen en shorttrack. De volgende onderdelen worden verreden op de piste: 500m, puntenkoers 1000m en afvalkoers. Op de weg worden de volgende onderdelen verreden: One lap, puntenkoers en 100m.

Brit, de oudere zus van Laura, heeft tijdens hetzelfde toernooi meerdere 4e plaatsen behaald bij de junioren A. Bij een val tijdens een wedstrijd eerder dit seizoen raakte zij flink geblesseerd aan haar rug. Net op tijd was ze weer fit genoeg om deel te kunnen nemen, maar helaas nog net niet goed genoeg voor de podiumplaatsen.

De zusjes maken deel uit van de RTC Zuidwest Inline, de regionale topselectie van inline skaters. Zij worden getraind en begeleid door Marieke Dohle-van Hoek die tevens afkomstig is uit Wassenaar. Zij zijn begonnen met wedstrijdschaatsen bij STGV, de ijsclub van Voorschoten.

Volgende week staat opnieuw een Nederlands kampioenschap op het programma, namelijk het NK marathon. Dit is een pelotonswedstrijd op een afgezet parcours door Arnhem. Ook hier maken beide dames weer kans op de nationale titel. Marieke kan ze daarbij weer van nuttige tips voorzien, want zij werd zelf in 2007 al Nederlands kampioen op dit onderdeel bij de senioren.

Laura Qualm NL kampioen inline

logo-IJSCLUBContact:
STGV IJsclub Voorschoten
Postbus 46
2250 AAVoorschoten
 

Bezoekadres:
Clubgebouw en Landijsbaan IJsclub Voorschoten
Anthoni van Leeuwenhoekkade 38
2251JS Voorschoten
071-5616400

facebook

FreekvanOs

Adri-Hendriks