donderdag, 20 april 2017 16:03

Nieuwe aanpak fietstrainingen

Een extra "langzame" trainingsgroep, duidelijker indeling van de trainingen, duidelijke starttijd en gedragsregels. Dat zijn de dingen die de STGV-fietsers op woensdag 19 april met elkaar afspraken.

Een uitgebreider overzicht vind je bij 'fietstrainingen' op deze site, maar de belangrijkste punten noemen we hieronder alvast:

  • Er komt een fietsgroep die expliciet bedoeld is voor mensen die niet knetterhard willen of kunnen rijden: beginners, "herintreders", of wie gewoon lekker buiten bezig wil zijn. Deze groep start elke dinsdag, om 19.00 bij het clubhuis. Huub van Schie is één van de drijvende factoren.
  • De trainingen door de week heen krijgen een duidelijker onderscheid: zondag duurtraining, dinsdag intervaltraining, donderdag sprinttraining.
  • De starttijd op dinsdag en donderdag zal het hele seizoen 19.00 zijn (vertrek bij het clubhuis).
  • Bij velen min of meer bekend, maar wel goed om een keer aan te scherpen en uit te breiden: de gedragsregels. Nieuw is bijvoorbeeld dat we een aparte 'navigator' hebben: iemand die de route in zijn hoofd heeft. Zo kan de wegkapitein zich volledig op de training en het groepsgedrag concentreren. Maar er is meer; een en ander is in een 13-punten plan met afspraken opgenomen.
logo-IJSCLUBContact:
STGV IJsclub Voorschoten
Postbus 46
2250 AAVoorschoten
 

Bezoekadres:
Clubgebouw en Landijsbaan IJsclub Voorschoten
Anthoni van Leeuwenhoekkade 38
2251JS Voorschoten
071-5616400

facebook

FreekvanOs

Adri-Hendriks