maandag, 24 maart 2014 14:49

Jeugd: Kom ook naar de zomertraining!

Eind april start het zomerseizoen. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in zo'n zomerseizoen,wat kan je allemaal doen en waarom is het belangrijk? In het volgende stukje vind je op al dit soort vragen een antwoord. Heb je nog vragen mail dan naar  en dan beantwoorden wij al je vragen.

Waarom moet je ook trainen in de zomer?

Schaatsers trainen in de zomer om hun conditie op peil te houden en te verbeteren. Doen ze de hele zomer niets dan moeten ze elk winterseizoen opnieuw beginnen. Ook kan je in de zomer extra aandacht besteden aan je techniek en je kracht. Dat gaat soms makkelijker dan op het ijs met schaatsen aan.

Wat kan ik allemaal doen?

 

Fietsen: met alle jeugdleden samen ga je leuke routes fietsen in en rondom Voorschoten. Dit doe je onder begeleiding van een trainer en op een racefiets. Soms fiets je tegen elkaar, eten we onderweg een ijsje, gaan we met het pontje of maken we een echte fietstocht met pannenkoeken op het einde.

Inline-skate: inline skaten lijkt het meest op schaatsen, alleen is het veel zwaarder omdat je niet echt kan glijden. Bij STGV kan je skeeleren op de donderdag in Leiderdorp. Je traint dan met leden van onze eigen club, maar ook met kinderen van andere clubs. Ook kan je meedoen met de jeugdskeelercup een wedstrijdprogramma speciaal voor kinderen. 

Schaatsgym: een speciale vorm van gym helemaal gericht op het schaatsen. Wie kan er goed op één been staan of heel lang diepzitten? Lukt de bocht al en hoe snel kan je starten? Tijdens de schaatsgym doe je allerlei oefeningetjes die te maken hebben met schaatsen. Soms doen we mee met een hardloopwedstrijd in de buurt of doen we waterspelletjes als het heel warm is.

Droogtraining: dit is voor de oudere jeugd (13+). Tijdens de droogtraining wordt aandacht besteed aan het verbeteren van je (explosieve)kracht, uithoudingsvermogen, techniek, balans en coördinatie. De training wordt afgestemd op jouw belastbaarheid (afhankelijk van je leeftijd en ervaring). Er wordt serieus getraind, maar uiteraard is er ook tijd voor een spelvorm, estafette oid.

Wat kost het?

Niets! Als je lid bent kost het je helemaal niets. Ben je geen lid, maar wil je wel graag trainen dan moet je lid worden van ijsvereniging Voorschoten (niet STGV). De enige kosten die je maakt zijn voor de kleding en het materiaal dat je misschien moet aanschaffen. Je kunt het ook leasen bij bijvoorbeeld Grimsport in Rijnsburg.

Moet ik alles doen?

Nee hoor, je kan gewoon kiezen wat je leukst vindt. Of een combinatie maken van verschillende onderdelen. Misschien doe je nog wel een andere sport in de zomer en dat is hartstikke goed. Heb je tijd om het te combineren dan is dat natuurlijk super leuk!

Wanneer en waar is het?

Op de hoofdpagina vind je het trainingsschema voor de zomer, hier staat alle informatie in.

Ten slotte:

Het is gewoon heel erg gezellig om met je trainingsmaatjes van het ijs ook in de zomer te trainen. Je gaat leuke dingen met elkaar doen tijdens de training, je leert andere kinderen van de vereniging (beter) kennen en er worden speciale evenementen georganiseerd. Dus kom allemaal naar de zomertraining!!

Voor een impressie van afgelopen jaar klik hier

 

 

 

logo-IJSCLUBContact:
STGV IJsclub Voorschoten
Postbus 46
2250 AAVoorschoten
 

Bezoekadres:
Clubgebouw en Landijsbaan IJsclub Voorschoten
Anthoni van Leeuwenhoekkade 38
2251JS Voorschoten
071-5616400

facebook

FreekvanOs

Adri-Hendriks